Fiktivált lakcím

Lakcím fiktiválási kérelem nyomtatvány 2023


Az ingatlan tulajdonosa vagy haszonélvezője bármikor kérelmezheti a hozzá bejelentett személyek lakcímének fiktívvé nyilvánítását személyesen a kormányablakban. A lakcím fiktiválását csak személyesen vagy meghatalmazott útján lehet kérelmezni, a lakcím fiktiválás ügyfélkapun keresztül nem lehetséges. A lakcím fiktiválási kérelem nyomtatványt a kormányablakban lehet igényelni. Értelemszerű kitöltés és aláírás után ugyanígy a kormányablakba kell leadni.


Lakcím fiktívvé nyilvánítása


Amikor az ingatlan tulajdonosa leadja a kormányablakban a kitöltött és aláírt fiktiválási kérelem nyomtatványt, akkor az ügyintéző a megfelelő ellenőrzések után azonnal beviszi az adatbázisba a lakcím fiktívvé nyilvánítását. Ettől kezdve a lakcímkártyán szereplő cím fiktívnek minősül.


Lakcím fiktiválási határozat

Néhány nappal a lakcím fiktiválási kérelem nyomtatvány kormányablakba történő leadása után az ügyyintéző a kerületi Önkormányzat megbízásából kiállít egy határozatot három példányban, amelyet postai úton elküldenek nemcsak az ingatlan tulajdonosának, hanem a lakcím fiktiválással érintett személynek is. Természetesen az Önkormányzat irattárába is kerül eredeti, aláírással hitelesített példány.
A lakcím fiktiválási határozat kézhez vétele után már nem lehet jóhiszemű tévedésnek minősíteni a fiktív lakcím használatát bármilyen célra, mert az illető hivatalos értesítésként kapta kézhez a lakcím fiktiválási határozatot. Ha ezek után bárhol feltünteti a fiktivált lakcímét, az okirathamisításnak minősül.
Ha Önnek fiktiválták a lakcímét, akkor kérjük, hogy vegye igénybe lakcímszolgáltatásunkat, mert kedvező áron tudunk Önnek postakezelési szolgáltatást nyújtani állandó lakcímmel együtt.


Lakcím szolgáltatás ára